Verhalen & fragmenten

Hieronder vind je een aantal volledige verhalen en fragmenten. Bijna al mijn verhalen zijn wel ergens gepubliceerd (zie Publicaties). Ik hoop ze ooit eens netjes bij elkaar verzameld in een bundel te zien. 

De teksten kun je lezen door op de titel te klikken (pdf- bestanden).

 

 

Zomerwrang

Een man die met zijn vrouw de drukte van de stad is ontvlucht, ontdekt dat het leven op het platteland ook zijn minder romantische kanten heeft. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Literair tijdschrift Lava en in Friese vertaling in ensafh, Frysk literÍr tydskrift.

De zomer van '75  (fragment)

Jonge, aanstormende kunstenaar wil rondtrekken door Europa op zoek naar kicks en ervaringen. Al voor hij de landsgrens verlaat heeft hij z'n eerste portie te pakken. Eerder gepubliceerd in de verhalenbundel Textes du SiŤcle.

Netwerken (fragment)

Een oude uitgever bezoekt  een tweedaagse onderwijsconferentie waar hij zijn eigentijdse leermiddelen zal  presenteren. Maar de voornaamste reden voor zijn komst ligt op een heel ander vlak.  Nog niet eerder gepubliceerd.

Pianoles

Ambitieuze vader brengt zijn heftig tegenstribbelende zoontje naar pianoles. Maar waarom is de vader eigenlijk zo gedreven? Eerder gepubliceerd in Noachs Kat

Een jeugdzonde

Een dichter bezoekt een bejaarde vrouw op haar sterfbed, die veel troost heeft gehad van zijn gedichten. Hij heeft de gedichten echter niet zelf geschreven. Eerder gepubliceerd in Meander.

Stress  (fragment)

Een schooldirecteur gaat bijna ten onder aan de hectiek rond een diplomering, maar een geschorste leerling brengt uitkomst. Eerder gepubliceerd in  Literair tijdschrift Lava.

Ontkieming (fragment)

Succesvolle kunstenares gaat op woningjacht op het platteland. Tijdens de bezichtiging van een statige kop-hals-romp boerderij lijkt ze de grip op de realiteit te verliezen. Eerder gepubliceerd in Noachs Kat en in Friese vertaling in ensafh, Frysk literÍr tydskrift.

 

 Creative Commons License
Ieder verhaalfragment van Ard Walburg is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.